sjajno za božić
Najsočnija rolat-sarma za Božić: Predjelo nema konkurenciju, ukusu niko neće odoleti (RECEPT)
Rolat-sarma je najsočnije predjelo za Božić koje niko neće odbiti
Sarma nam je svima omiljena tokom zime, ali i pored tradicionalne pripreme, uvek neki dodatak dobro dođe.
Pred vama je sada najsočnija rolat-sarma koja je kraljica praznične trepeze kada je reč o predjelu.
Priprema je jednostavna, a ukus nezaboravan.
Sastojci:
2 kg kupusa ili jedna glavica
700 g mleveno meso
200 g obarenog pirinača
2 glavice crnog luka
2 crvene paprike
1 veza peršuna
so
biber
suvi začin
začinska crvena paprika
1 jaje
Priprema recept za rolat-sarmu.
Izdubite koren kupusa i stavite glavicu u kipuću vodu da se obari. U vodu stavite kašiku soli i dve kašike sirćeta.
Iseckajte peršun i dodajte u mleveno meso. Potom u smesu dodajte i pirinač, kao i sitno iseckan crni luk. Zatim usitnite dve crvene paprike i ubacite, takođe, u fil, a onda ga začinite po ukusu. Nakon toga, dodajte i jedno jaje, kako bi se masa povezala i sve rukom dobro izmešajte, prenosi Stil.
Ukoliko koristite masnije meso, nema potrebe da i ulje stavljate, jedino ako je posnije, poput piletine ili teletine.
Kada ste pripremili fil, odvojite liske od kupusa i skinite delove korena sa njih.
U posudu u kojoj će se rolat krčkati možete staviti i povrće po izboru, u recpetu pred vama poređani su 2 paprike, paradajz i luk.
Kako se rolat slaže, pogledajte u video ispod:
Ako nemate ideju koji desert da napravite za Božić, za vas je tu italijanska svečana torta.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/D.R./Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!